Ondanks de prachtige garnering, toch wel een vrij klassieke wijze van asperges maken. Daar hoort in Nederland een Pinot Blanc bij, maar in de Elzas weten ze beter. Ook daar eet men graag asperges, maar hoort daar traditioneel een droge Muscat bij. En dat is dan ook precies het wijn-spijs advies dat wij geven, de Muscat van Chateau de Reichenberg. Een frisse, sprankelende witte wijn, die perfect samengaat met asperges.
Afhankelijk van de worcestersaus die je kiest vegetarisch of veganistisch, maar dat zal voor de meeste rauwkost gelden. Maar omdat dit zo'n licht (bij)gerechtje is met een hele kleine Aziatische twist, een tricky one. Een Elzasser lijkt erg logisch, maar gegeven de lichtheid gaan we voor de Muscat van Domaine Reichenberg. Een wijn zo licht en zuiver, dat het eigenlijk nauwelijks wijn-spijs kan verdragen, maar zo'n sprankelende muscat is dan eigenlijk wel perfect. Doordat de muscat een zoetje heeft (maar wel droog is), ook prettig bij de Enoki.