Luuk Wijnhold
Ossenhaas met morillesaus en bloemkool // Corbieres Cuvee Sextant

Ossenhaas met morillesaus en bloemkool // Corbieres Cuvee Sextant

Het ideale gerecht voor wijnen op basis van Syrah. Door het rode vlees mag dit gerecht best een wat stevige, tanninerijke wijn. Tegelijkertijd vragen de kruiden (tijm, rozemarijn) om iets uit de Zuidelijke Rhone of Languedoc. En die combinatie biedt de Cuvee Sextant van Celliers d'Orfee. Stevige houtrijping en tannines begeleiden de ossenhaas goed, waar de druivensoort heel goed past bij kruidige mediterrane groenteschotels. Een perfecte combinatie!

Lees meer →


Luuk Wijnhold
Langoustines, coquille en bloemkoolcrème // Meursault Premier Cru "Les Ravelles"

Langoustines, coquille en bloemkoolcrème // Meursault Premier Cru "Les Ravelles"

Een delicaat en chique (voor)gerecht. Er zijn Nederlanders waar Langoustines niet elke dag op het menu staan. Qua wijn-spijs die ultieme combinatie met een volle Bourgogne chardonnay, hoewel de coquille en bloemkool toch iets genuanceerdere wijn vraagt. De oplossing ligt in de Meursault Premier Cru "Les Ravelles" van Chapelle de Blagny. Ook geen alledaagse wijn, maar doordat dit van het hoogstgelegen stukje Meursault komt, is de wijn niet zo vol en romig als de soortgenoten uit de lager gelegen (warmere) delen van Meursault. en dat combineert dan weer goed met de wat aardse smaak van bloemkool en de iets minder uitgesproken coquille,...

Lees meer →