Pizza Calzone met geitenkaas en mozzarella voor bij een witte Bourgogne Hautes Cotes des Nuits.

Pizza Calzone met geitenkaas en mozzarella voor bij een witte Bourgogne Hautes Cotes des Nuits.

Voor bij een witte Bourgogne Hautes Cote des Nuits.

Voor 4 personen:

150 gram vegetarische speckjes
400 gram verse geitenkaas van de kaasboer (verkruimeld)
500 gram buffelmozzarella fijngesneden
4 lenteuien
200 gram rucola
1 tak tijm
1 tak oregano
1 tak peterselie
2 tenen knoflook
Deeg voor 4 pizzabodems.

1. Verwarm de oven voor op 240 graden Celsius.

2. Meng de speckjes, kazen, lente-ui, kruiden, rucola en knoflook. Oven voorverwarmen op 240 graden. V

3. Verdeel het mengsel over de 4 pizzabodems, houd ongeveer 1,5cm rand over.

4. Bestrijk de vrije deegranden met water en vouw de pizzabodems dubbel. Druk de randen goed aan met je vingers.

5. Leg de pizza calzones o de bakplaat en bak ze in 15-20 minuten mooi bruin en gaar. Als de pizza's uit de oven komen, direct met olijfolie bestrijken.


Ouder artikel