Recepten

Luuk Wijnhold
Pizza Calzone met geitenkaas en mozzarella voor bij een witte Bourgogne Hautes Cotes des Nuits.

Pizza Calzone met geitenkaas en mozzarella voor bij een witte Bourgogne Hautes Cotes des Nuits.

Voor bij een witte Bourgogne Hautes Cote des Nuits. Voor 4 personen: 150 gram vegetarische speckjes400 gram verse geitenkaas van de kaasboer (verkruimeld)500 gram buffelmozzarella fijngesneden4 lenteuien200 gram rucola1 tak tijm1 tak oregano1 tak peterselie2 tenen knoflookDeeg voor 4 pizzabodems. 1. Verwarm de oven voor op 240 graden Celsius. 2. Meng de speckjes, kazen, lente-ui, kruiden, rucola en knoflook. Oven voorverwarmen op 240 graden. V 3. Verdeel het mengsel over de 4 pizzabodems, houd ongeveer 1,5cm rand over. 4. Bestrijk de vrije deegranden met water en vouw de pizzabodems dubbel. Druk de randen goed aan met je vingers. 5. Leg de pizza calzones...

Lees meer →


Luuk Wijnhold
Gegrilde zalm in roomsaus. Voor bij een witte Bourgogne Hautes Cote des Nuits.

Gegrilde zalm in roomsaus. Voor bij een witte Bourgogne Hautes Cote des Nuits.

Voor bij een witte Bourgogne Hautes Cote des Nuits. Voor 4 personen: 1 sjalot2 takken peterselie1 tak tijm1,5 dl. Bourgogne Haute Cote des Nuits1 dl visbouillon4 stukken zalmfilet van elk 125 gram200ml slagroombosui 1. Pel de sjalot en snijd de sjalot in snippertjes. 2. Zet een koekenpan op het vuur met het klontje roomboter, bak de sjalot kort. Voeg peterselie, tijm, wijn en bouillon toe. Breng dit aan de kook en laat het ongeveer een kwartier inkoken, tot er nog maar een kwart ove ris. 3. Verwarm de grill (oven) op de hoogste stand. Smeer de zalm in met roomboter en leg...

Lees meer →


Luuk Wijnhold

Luuk Wijnhold
Vegan curry. Met witte Sancerre.

Vegan curry. Met witte Sancerre.

Voor bij een witte Sancerre. Voor 4 personen: 4 knoflook tenen1 ui1 bloemkool3 aardappels3 tomaten1 blikje kikkererwten1 wortel1 paprika800ml kokosmelk1 eetlepel korianderpoeder2 eetlepels komijnpoeder1 eetlepel kerriepoeder1 eetlepel kurkuma1 fijngesneden rode peper, verwijder meer zaadjes en zaadlijsten uit de rode peper als je de curry wat minder pittig wilt.2 theelepels groentebouillonpoeder2 eetlepels limoensapeen paar takken verse koriander 1. Snijd de wortel in blokjes en schil de aardappels en snijd deze ook in blokjes. Snijd ook alle groenten in fijn / in blokjes. 2. Bak de ui in wokolie en voeg de knoflook toe. Voeg na enkele minuten de wortel, bloemkool en...

Lees meer →